Partner evenementen

Langedijk4globalgoals

Gratis seminars van Langedijk4GlobalGoals

Duurzaam interieur

Op vrijdag 16 september vertelt Duurzame interieurstylist Iris over bewust en duurzaam leven. Iris woont bij LiberTerra Geestmerambacht. Hoe zij hier terecht is gekomen, welke keuzes zij heeft gemaakt en hoe zij woont zie je tijdens haar interactieve presentatie met rondleiding bij LiberTerra.

Zwerfafval

Op vrijdag 30 september neemt Trijnie Bakker het publiek mee in haar seminar over het voorkomen van zwerfafval en de overvloed aan verpakkingen. Zij laat zien hoeveel verschillende materialen worden gebruikt om een enkel product te verpakken.

Vanaf 19.15 uur staat de koffie/thee klaar, rond 19.30 uur heten we de bezoekers welkom met een korte introductie van de ambities en doelstellingen van zowel Langedijk4GlobalGoals als Liberterra. Daarna is het woord aan de spreekster voor een interactieve presentatie. We sluiten de avond rond 21.30 uur af met een drankje.

Wil je er bij zijn? Stuur dan een mail naar: acties@langedijk4gg.nl

4X4ELECTRIC

Lezing – 4X4ELECTRIC Duurzame expeditie naar Zuid Afrika met een elektrische auto

Een maand voordat Maarten en Renske vertrekken komen ze langs om hun verhaal te delen. Zij gaan met een reguliere elektrische auto van Nederland naar Zuid Afrika rijden en terug, waarbij ze de auto onderweg opladen met mobiele zonnepanelen. Onderweg bezoeken zij een grote diversiteit aan duurzame initiatieven om van te leren en deze kennis te delen.

Tijdens deze lezing neemt het koppel ons mee in het ontstaan van dit idee, hun ervaringen in de realisatie ervan en vertellen zij in meer detail hoe het gaat met de voorbereidingen. Naast hun expeditie kunnen zij voor de geïnteresseerde ook meer delen over wat ze nog meer doen om te verduurzamen. Tot slot is het koppel heel geinteresseerd in hoe jij bezig bent met dit thema. Hoe leuk zou het zijn als we hierin van elkaar kunnen leren!?

Terwijl zij hun verhaal delen, zullen de zonnepanelen uitgestald liggen om de auto op te laden voor de volgende reisdag. Een mooie kans om in de praktijk te zien hoe zij dit doen. Tevens is er alle tijd voor vragen.

Maandag 26 september van 19:00 – 20:30 uur

Aanmelden? Stuur een mail naar renske@4x4electric.com